حامد مهربانی معلم کلاس تلویزیونی
تهیهکننده «همشاگردی سلام» معتقد است: این برنامه گفتوگومحور نیست بلکه به معنای واقعی کلاس درس است و چون فضای برنامه همان کلاس درس است، مجری برنامه در مقام معلم سعی میکند با بچهها تعامل کند.
احسان میرمحمدعلی، تهیهکننده «همشاگردی سلام» که پیش از این تهیهکنندگی برنامه «مثبت آموزش» را برعهده داشت، درباره جزئیات تولید «همشاگردی سلام» توضیح داد: شهریور سال گذشته شبکه آموزش پیشنهاد ساخت برنامهای با محوریت بازگشایی مدارس و استقبال از ماه مهر را به من داد و قرار شد ویژه برنامهای هشت قسمتی برای بازگشایی مدرسه روی آنتن ببریم و آغاز سال تحصیلی را به مثابه جشنی ملی در نظر بگیریم و بگوییم مهرماه، بهار سال تحصیلی است. بیشتر هم تمرکزمان را روی دبستان و متوسطه اول گذاشتیم.
میرمحمدعلی بیان کرد: از همان زمان با همراهی و کارگردانی علیرضا تهرانی به قالبی رسیدیم که کمتر در برنامههای تلویزیون اتفاق افتاده بود. فضای استودیو را مانند کلاس درس طراحی کردیم و دانشآموزان رده سنی هشت تا ۱۴ سال (دبستان و متوسطه اول) را بهعنوان کسانی که برنامه برای آنهاست و خودشان باید بخشهایی از برنامه را مدیریت کنند، به استودیو آوردیم و بخشهایی مانند بازی، انشاءنویسی و میزبانی از مهمان برنامه را به آنها سپردیم.
تهیهکننده «همشاگردی سلام» یادآور شد: مهمانان برنامه را از افرادی انتخاب کردیم که در حوزه آموزش کار خاص و مشخصی انجام داده باشند و از همه مهمتر اینکه نگاهمان به استانهای مختلف بود؛ از این روست که مهمانانی از شهرهای مختلف در برنامه حضور دارند.
وی با هدف اینکه میخواهیم امید به آینده را در بچهها بیدار و زنده کنیم، توضیح داد: انتخاب دانشآموزان هم برهمین اساس بود و موفق شدیم از سراسر کشور، دانشآموزانی را که کار خارقالعادهای انجام داده بودند، دعوت کنیم تا در مقابل صاحبان مشاغل مختلف بنشینند و ببینند که اگر بخواهند وارد آن شغل یا حرفه خاص شوند، چه محاسن و معایبی در آن کار وجود دارد و چگونگی راههای ورود به آن را بشناسند.
این برنامهساز با اشاره به استقبال شبکه و مخاطبان از برنامه گفت: بعد از یک ماه که برنامه روی آنتن رفت شبکه تصمیم گرفت که ما روی آنتن بمانیم و برنامه ثابت شبکه باشیم. ما هم پذیرفتیم و از سوم آبان و با همین نگاه برنامه را روی آنتن بردیم.
تهیهکننده «همشاگردی سلام» افزود: مهمترین ویژگی این برنامه آزادی عمل بچهها و صداقت آنها در کلاس درس است. چون فضای برنامه همان کلاس درس است پس مجری برنامه در مقام معلم سعی میکند با بچهها تعامل کند.
وی یادآور شد: در ابتدای برنامه، مجری به دانشآموزان موضوعی را برای نوشتن انشاء میدهد و هر کدام از آنها میتوانند داوطلبانه در طول برنامه انشای خود را بخوانند.
میرمحمدعلی با درباره بخش مهمان توضیح داد: در بخش سؤال از مهمان، بچهها آزادند با بالا بردن دست و درخواست میکروفن، هر سؤالی را از مهمان برنامه بپرسند. مبنای کار ما شغل مهمان است و چون مهمان ما درخصوص شغل خاصی که دارد دعوت شده، قرار است بچهها با شغل او آشنا شوند و هر سؤالی را که در ذهن دارند، بپرسند، اما میبینید که همین صداقت و کنجکاوی بچهها برنامه را جذاب و دیدنی کرده است.
تهیهکننده «همشاگردی سلام» درباره آیتم ویژه «ایران منتظر من باش» نیز توضیح داد: این بخش را با هدف شناخت بچهها با جنسیتها و پایههای مختلف درباره رشته تحصیلی و شغل آیندهشان طراحی کرده و دوست داشتهایم بچهها با چاشنی طنز درباره شغل آیندهشان صحبت کنند که این اتفاق افتاد و چون این بخش را خارج از پایتخت ضبط کردیم با طیفی از سلیقهها، علایق و خواستههای بچهها روبهروییم که با طنز منحصربهفرد خودشان، به برنامه جذابیت بخشیدهاند. بچهها در پایان صحبتهایشان هم دستشان را بالا میبرند و جمله «ایران منتظر من باش» را میگویند.
وی به توجه خاص برنامه به تئاتر دانشآموزی اشاره کرد و گفت: یک اتفاق خیلی خوب که در بهمن ماه رخ داد و قدردانی وزارت فرهنگ و ارشاد را هم به همراه داشت، به رسم قدیمترها که همه ما در دهه فجر سرود و تئاتر اجرا میکردیم، اولین جشنواره تئاتر و سرود دانشآموزی را در ویژهبرنامه دهه فجر برپا کردیم.
میرمحمدعلی بیان کرد: گروههای تئاتری از گروههایی بودند که برای جشنواره تئاتر فجر آماده شده بودند، از این رو تئاترهای دانشآموزی بهشکل حرفهای و با تجهیزات حرفهای که توسط خود بچهها فراهم شده بود اجرا شد. حتی چهرهپردازیهای تاریخی نیز در آنها به کار گرفته شد، مانند چهرهپردازی اشکبوس، رستم و هیتلر که باز هم فکر و اجرای خود دانشآموزان بود.
تهیهکننده «همشاگردی سلام» تصریح کرد: با تجهیزاتی که در اختیار داشتیم اجرای تئاتر دانشآموزی را روی آنتن زنده بردیم و مردم به اجراهای برتر رأی دادند و اختتامیه جشنواره تئاتر با حضور اتابک نادری، سرپرست ادارهکل هنرهای نمایشی و همچنین جشنواره سرود برگزار شد.
وی درباره سپردن ویژهبرنامه تحویل سال شبکه آموزش به «همشاگردی سلام» هم، یادآور شد: این برنامه بهصورت زنده با حضور دانشآموزان نخبه، معلمان ویژه و دانشآموزان و معلمانی از اقوام مختلف برگزار شد.
میرمحمدعلی، مخاطبان برنامه را والدین و معلمان دانست و گفت: درواقع سؤالات بچهها و دغدغههای آنان یادآوری نکات به خانوادههاست. ما ازطریق آموزش به دانشآموزان روند درست آموزش، رفتار با بچهها و نحوه پاسخگویی را به والدین و مدرسه ارائه میدهیم.
این تهیهکننده به آموزش مهارتهای مختلف در این برنامه اشاره کرد و گفت: برای ما مهارتآموزی اهمیت دارد، ازاینرو در قالب درس، مهارتهای کاربردی مانند نحوه نشستن در کلاس، تغذیه، ارتباط با همکلاسیها و… را هم یادآوری میکنیم.
وی با اشاره به انتخاب مجریان برنامه گفت: فصل اول برنامه را با شهریار ربانی و پس از آن با زینب پورابراهیمی سپری کردیم و در فصول بعدی پس از دو قسمت حضور ابوالفضل اینانلو، اجرای برنامه را به حامد مهربانی سپردیم که تاکنون ادامه دارد.
میرمحمدعلی تأکید کرد: «همشاگردی سلام» برنامهای گفتوگومحور نیست، بلکه به معنای واقعی کلاس درس است که حضور مهربانی که خودش هم معلم است به برنامه کمک زیادی کرده است. ما همچنان پنجشنبهها و جمعهها ساعت ۱۹:۰۰ از شبکه آموزش روی آنتن خواهیم رفت و حتماً با اعمال تغییرات محتوایی در برنامه، دانشآموزان را راضی نگه خواهیم داشت.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز